Snehové záveje dnes môžu potrápiť motoristov na viacerých úsekoch kraja

08.02.2012 Prešov

Prešov 8. februára (TASR) - Na viacerých úsekoch Prešovského samosprávneho kraja dnes môžu potrápiť motoristov snehové jazyky a záveje. Jedinou neprejazdnou cestou je aktuálne trasa medzi Šarišskými Bohdanovcami a Varhaňovcami v okrese Prešov. Dôvodom sú dva skrížené kamióny na ceste.
Ako informoval analytik dopravy Správy a údržby ciest PSK Tomáš Lažo, väčšinu ciest I. triedy pokrýva v Prešovskom kraji utlačený sneh v hrúbke do dvoch centimetrov (cm). Na cestách II. triedy má snehová vrstva hrúbku tri cm a v oblasti Vysokých Tatier až päť cm. Na úsekoch tretej kategórie evidujú snehovú, ako aj zľadovatenú vrstvu snehu miestami až do siedmich cm.
\"Snehové záveje a jazyky sa môžu vytvárať najmä v okolí Humenného, Prešova, Popradu, Kežmarku, Svidníka a Vranova,\" upozornil Lažo s tým, že vodiči by mali zvýšiť opatrnosť z dôvodu zúženia profilu vozovky vo Vranovskom okrese hlavne pri Vechci, Davidove, Rudlove, Dlhom Klčove, Sačurove, Zámutove, Žalobíne či Malej Domaši. V Bardejovskom okrese ide o úseky Šiba - Hertník, Hertník - Janovce, Becherov - štátna hranica s Poľskom a v Humenskom okrese o trasy Humenné - Brekov, Humenné - Závadka. Problémy so zjazdnosťou sa môžu vyskytnúť aj okrese Medzilaborce, a to medzi Výravou a Olčinkovom, ako i Výravou a Medzilaborcami.
 

Vyberte región

mark